ACTIVITEITEN

Wat kan je bij ons doen?

De Gliphoeve is een buurtboerderij met educatieve en recreatieve voorzieningen voor kinderen en volwassenen uit de buurt en scholieren uit de omgeving. Samen met de buurtbewoners organiseren we allerlei gratis activiteiten, waaraan ook onze leerwerkers, stagiaires en vrijwilligers meewerken.. Van een jaarlijks tafelvoetbaltoernooi, tot dierenlesjes . We hebben ook plek voor externe evenementen zoals een familiedag of bedrijfsevenementen. Ook is er ruimte voor buurtinitiatieven, zoals een moestuinproject, een vogelproject, een oud papierproject met de winkeliersvereniging en de Voedselbank of samen koken en eten.

Elke dag na schooltijd en in het weekend zijn er kinderen bij ons aan het spelen, knutselen, lezen (met een echte bibliotheek!), of de beheerders helpen met het verzorgen van de dieren. Dagelijks zijn er zo’n 50 bezoekers op de boerderij, bij mooi weer of activiteiten loopt dit aantal snel op.

Teambuilding

Gaat u ieder jaar paintballen of bowlen maar wilt u wel eens wat anders? Een fantastische dag maar ook invulling geven aan uw MVO of social return beleid kijk dan hier voor de mogelijkheden!

Vergaderen

We beschikken over een ruime lichte vergaderruimte die zeer geschikt is voor bijvoorbeeld brainstormsessies. Laat u inspireren door deze bijzondere plek! Natuurlijk bestaat er de mogelijkheid om tussen de vergaderingen door te genieten van een speciale lunch. En ons pannenkoekenhuis Gansi is ook een fijne ruimte om te vergaderen of een bedrijfsborrel te houden.

Verjaardagsfeestjes

 

Is uw zoon of dochter jarig? Op de Gliphoeve kan dat goed gevierd worden. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Lekker pannenkoeken eten bij Gansi

Behalve dieren hebben we ook een pannenkoekenhuis. Namelijk Pannenkoekerij Gansi. In de zomer is het goed toeven op het terras van Pannenkoekerij Gansi. Geniet van een heerlijk kopje muntthee uit eigen (moes)tuin terwijl uw kind zich vermaakt in de speeltuin of met onze dieren. 

Wilt U  zeker weten of Gansi open is bel dan even voor u komt!

Gansi is ook af te huren voor feesten en partijen. Neem contact op voor meer informatie!

ook de Koning bezoekt het terras

Het Winkeltje

Houdt U ook zo van vintage ofwel tweedehands spulletjes? Kom dan eens kijken in ons winkeltje! We hebben vooral veel babykleding maar ook servies, elektra en wat we maar binnenkrijgen. Alles wat we niet verkopen gaat naar de voedselbank!

Spelletjes

Op de Gliphoeve zijn oneindig veel bordspellen aanwezig. Van darten tot ganzenbord!

Het populairste spelletje op De Gliphoeve: tafelvoetbal. Regelmatig organiseert De Gliphoeve een tafelvoetbal toernooi waar iedereen aan mee mag doen. Houd de agenda (link naar de agenda) in de gaten voor het volgende toernooi!

Voor denkspelletjes kunt u ook op De Gliphoeve terecht. We hebben namelijk een levensgroot dambord op het plein. Of als kinderen liever rondrennen kan dat in de heerlijke ruime speeltuin. Glijden op de glijbaan, klimmen op een klimtoestel of lekker schommelen.

Ganzenhoefland & Gliphoeve’s Beestenboel

Jaarlijks organiseren we samen met stichting Kelly en Shelly en leerkrachten van basisscholen De Blauwe Lijn en Crescendo een blok van 10 dierenlesjes. Dit is voor een groep van ongeveer 20 kinderen uit de buurt, met als afsluiting een gezamenlijke maaltijd..

En een aantal keren per jaar verzorgen wij in het kader van de Brede School Zuidoost een blok van 10 dierlesjes voor leerlingen van basisscholen uit de buurt, onder de naam Gliphoeve’s Beestenboel.