punt
backgr
donatie
kleurenmuur

home
wat kan je bij ons doen
onze missie
geschiedenis
vrijwilliger worden
gastenboek
contact
skyline
jongen met konijn gliphoeve
sinterklaasfeest gliphoeve
high five gliphoeve
kinderboerderijenweekend gliphoeve
pony gliphoeve
kleien gliphoeve
texel uitje gliphoeve
texel uitje kinderboerderij gliphoeve
nl doet kinderboerderij de gliphoeve
gliphoeve voortuin kinderboerderij
nl doed kinderboerderij de gliphoeve
nl doet kinderboerderij de gliphoeve
spiegelindex

Wat kan je bij ons doen?

De Gliphoeve is een buurtboerderij met educatieve en recreatieve voorzieningen voor kinderen en volwassenen uit de buurt en scholieren uit de omgeving, waar we samen met de buurtbewoners allerlei activiteiten organiseren. Van een jaarlijks tafelvoetbaltoernooi, een familiedag of een Mummyrace met Halloween, tot dierenlesjes, pannenkoeken bakken, ponyrijles en gezamenlijke uitstapjes naar Texel, Muiderslot of een biologische boerderij. Maar er is ook ruimte voor buurtinitiatieven, zoals een moestuinproject, een vogelproject, een oud papierproject met de winkeliersvereniging en de Voedselbank of samen koken en eten. Elke dag na schooltijd en in het weekend zijn er kinderen bij ons aan het spelen, knutselen, lezen (we hebben een echt bibliotheekje), of de beheerders helpen met het verzorgen van de dieren. Bij mooi weer zijn er dagelijks zo’n 150 mensen op de kinderboerderij, overdag ook veel kinderen uit de opvang met hun begeleiders.

De beschrijving van onze activiteiten zal misschien te veel zijn om allemaal te lezen. Toch vinden we het leuk om (bijna) alles op deze pagina een plekje te geven. De meeste activiteiten worden elk jaar herhaald. Dus mocht je geïnteresseerd zijn in een leuke dag, hou dan goed de nieuwsbrief in de gaten (aanmelden voor de nieuwsbrief? Dat kan hier!)

Bent U een organisatie en geeft U graag invulling aan uw MVO beleid? Wij organiseren Boerenteambuilding dagen! Gaat u ieder jaar paintballen of bowlen maar wilt u wel eens wat anders?
De Gliphoeve organiseert graag voor u passende teamactiviteiten in de vorm van vrijwilligerswerk. U kunt zich met de hele afdeling een dag of dagdeel inzetten voor de kinderboerderij. Voor uw medewerkers is dit een leuke manier om optimaal samen te kunnen werken. En natuurlijk brengt vrijwilligerswerk een hoop gezelligheid met zich mee.  Dit kan door sociale of klusactiviteiten. Gedurende een dag(deel) wordt de kinderboerderij ter beschikking gesteld aan al uw medewerkers. In een informele sfeer zullen zij samenwerken en ervaren hoe het is om op de boerderij leuke en nuttige klussen te klaren.  Het is natuurlijk niet alleen hard werken. Als de klussen geklaard zijn is er ruimte voor een hapje en drankje. Meer weten? Neem contact met ons op!

Op De Gliphoeve kan er heerlijk in de ruime speeltuin gespeeld worden. Glijden op de glijbaan, klimmen op een klimtoestel of lekker schommelen. Voor ieder kind wat wils. Misschien wel het populairste spelletje op De Gliphoeve: tafelvoetbal. Regelmatig organiseert De Gliphoeve een tafelvoetbal toernooi waar iedereen aan mee mag doen. Met dank aan het stadsdeel is er buiten een levensgroot dambord geplaatst. Dus ook voor de denkspelletjes kunt u op De Gliphoeve terecht. Op de Gliphoeve zijn oneindig veel spelletjes aanwezig. Van darten tot ganzenbord!
 

l
Teambuilding
Spelletjes
Ponyclub
Terras
Verjaardagsfeestjes
Vergaderen op de Gliphoeve
Ganzenhoefland

Een aantal kinderen die trouw iedere dag de pony’s Abel en Axel komen verzorgen zijn een echte ponyclub begonnen. Onder begeleiding is het mogelijk om een ritje op de pony te komen maken.
In de zomer is het goed toeven op het terras van De Gliphoeve. Geniet van een heerlijk kopje muntthee uit eigen (moes)tuin terwijl uw kind zich vermaakt.
Is uw zoon of dochter jarig? Op de Gliphoeve kan dat goed gevierd worden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Wij bieden ook vergaderruimte aan. Onze ruimte is bijvoorbeeld zeer geschikt voor brainstormsessies. Laat u inspireren door deze bijzondere plek! Natuurlijk bestaat er de mogelijkheid om tussen de vergaderingen door te genieten van een speciale lunch.
Jaarlijks organiseren we samen met stichting Kelly en Shelly en leerkrachten van basisscholen De Blauwe Lijn en Crescendo een aantal malen een blok van 10 dierenlesjes voor een groep van ongeveer 20 kinderen uit de buurt, met als afsluiting een praktijkles in de vorm van een uitje.

Daarnaast geven we ook dierenlessen op verzoek, sinds kort ook speciale vogellessen.